Rebalancing ®

Bewustwording door aanraking

Unwinding

Workshop unwinding

Peter Levine heeft ontdekt dat mensen in de basis dezelfde ontspanningstechnieken bezitten als dieren. Trillen en uitrekken zijn daar de meest bekende vormen van. Bij Satyarti Peloquin heb ik geleerd hoe ondersteunend het is om unwinding in te zetten tijdens mijn sessies.

Door het langzaam en vloeiend strekken van je spieren zonder een vooropgezet plan luister je naar de autonomie van je lichaam, en voel je haar behoefte. Je ontlaadt op een subtiele manier spanning en nodigt ruimte uit daar waar nodig. Je lichaam krijgt de gelegenheid om zich te ontspannen en om al je fascia om elke spier te herschikken. Het fascia wordt hierdoor gesmeerd en de extra doorbloeding zorgt voor meer zuurstof en meer bewustzijn in je cellen. Het is een soort natuurlijke yoga, zonder poses. De uitdaging van unwinding is het uitschakelen van de mind, en te gaan voelen waar het lichaam wil bewegen.

Tijdens deze workshop ga ik je alles uitleggen over de relatie tussen fascia, verkramping, vloeibaarheid, energetische blokkades en lichamelijke klachten. Er zijn demo's en oefeningen. We doen in de ochtend  allemaal een staande unwinding sessie. In de middag doen we nog een langere sessie waarin we elkaar ondersteunen en begeleiden. Tijdens deze unwinding  lig je op een matje en hoor je meditatieve muziek zodat je mind daarmee bezig is en het onderbewuste zijn gang kan gaan met jouw lichaam.
Een unwinding sessie heeft een positieve uitwerking op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Na deze workshop kun je unwinding zelfstandig als lichaamsmeditatie integreren in je leven, waardoor je met meer vreugde en gemak in verbinding bent met jezelf en met je lichaam. 

Zaterdag 15 april van tien tot vijf
Locatie nog niet gekozen
8 deelnemers
€ 125 per persoon