Rebalancing ®

Bewustwording door aanraking

Unwinding

Workshop unwinding

Peter Levine heeft ontdekt dat mensen in de basis dezelfde ontspanningstechnieken bezitten als dieren. Trillen en uitrekken zijn daar de meest bekende vormen van. Bij Satyarti Peloquin heb ik geleerd hoe ondersteunend het is om unwinding in te zetten tijdens mijn sessies.

Door het langzaam en vloeiend strekken van je spieren zonder een vooropgezet plan geef je je lichaam autonomie en luister je naar haar behoefte. Je ontlaadt op een subtiele manier spanning en maakt het ruimer daar waar nodig. Je lichaam krijgt de gelegenheid om zich te ontspannen en om al je fascia om elke spier te herschikken. Het fascia wordt hierdoor gesmeerd en je doorbloeding zorgt voor meer zuurstof en meer bewustzijn in je cellen. Het is een soort natuurlijke yoga, zonder poses. De uitdaging van unwinding is het uitschakelen van de mind, en te gaan voelen waar het lichaam wil bewegen.

Tijdens deze workshop ga ik je alles uitleggen over de relatie tussen fascia, verkramping, energetische blokkades en lichamelijke klachten. Er zijn demo's en oefeningen. Je doet allemaal een unwinding sessie waarin we elkaar ondersteunen en begeleiden. Tijdens je unwinding  lig je op een matje en luister je naar meditatieve muziek zodat je mind daarmee bezig is en het onderbewuste zijn gang kan gaan met jouw lichaam.
Een unwinding sessie heeft een positieve uitwerking op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.

Na deze workshop kun je unwinding zelfstandig als lichaamsmeditatie integreren in je leven, waardoor je met meer vreugde en gemak in verbinding bent met jezelf en met je lichaam. 

Zaterdag 15 april van twaalf tot vijf
Locatie nog niet gekozen
8 deelnemers
€ 85 per persoon